Kusttram rijdt verhuislift aan: arbeider zwaargewond

Volgens getuigen maakte de medewerker van de verhuisfirma de trambestuurder duidelijk dat hij door kon, maar dat bleek een inschattingsfout omdat het platform van de lift niet hoog genoeg stond. © DJ
Redactie KW

Een werknemer van een verhuisfirma is dinsdagmorgen zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval in Oostende. De man kreeg een glaspartij op zich toen de lift werd aangereden door de kusttram.

Het ongeval gebeurde omstreeks 10.30 uur in de Koningstraat. Een verhuisfirma was er met een lift ramen naar de bovenste verdieping van een appartementsgebouw aan het verplaatsen. Maar toen de kusttram aankwam, liep het plots fout.

Volgens getuigen maakte de medewerker van de verhuisfirma de trambestuurder duidelijk dat hij door kon, maar dat bleek een inschattingsfout omdat het platform van de lift niet hoog genoeg stond. “Onze bestuurder, een ervaren chauffeur, heeft na dat signaal heel traag doorgereden, maar moet met de pantograaf (de vork die de tram verbindt met de bovenleiding, nvdr) toch de lift geraakt hebben”, bevestigt Inge De Bruyne, woordvoerster van De Lijn West-Vlaanderen.

Door de aanrijding viel de glaspartij naar beneden, pal op de medewerker van de verhuisfirma. Omstaanders belden meteen de hulpdiensten. Een ziekenwagen en de mug kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. “We betreuren dit spijtig ongeval en wensen de man uiteraard een spoedig herstel”, zegt De Bruyne.

Het tramverkeer moest tijdelijk over één spoor. De politie deed de nodige vaststellingen van het ongeval. Het parket stuurde geen verkeersdeskundige ter plaatse.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier