Koppel belandt met de wagen in diepe sloot naast E40 in Middelkerke

© BB
Redactie KW

Langs de E40 in Middelkerke is vrijdagnamiddag een auto van de snelweg afgeraakt en in een diepe sloot terecht gekomen. De inzittenden, een koppel, bleven als bij wonder ongedeerd. Het incident zorgde voor aanzienlijke filevorming richting Calais.

Het incident gebeurde rond 15.20 uur ter hoogte van deelgemeente Slijpe, aan de Tempelhofstraat. Een Franstalig koppel reed in de richting van Calais en hun wagen raakte om ongekende reden van de rijbaan af. De wagen belandde in een diepe sloot en getuigen belden de hulpdiensten. Gezien het water tot een meter hoog staat in de sloot, werden voor de zekerheid duikers van de brandweer opgeroepen. Ook de mugheli was onderweg en zou landen op de autosnelweg.

Bij aankomst van de hulpdiensten had het koppel zichzelf al in veiligheid gebracht. Volgens de brandweer bleef het koppel ongedeerd maar liepen man en vrouw wel een nat pak op, omdat ze door de gracht waren moeten kruipen. Ze werden toch nog ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. De duikers keerden snel weer richting de kazerne. De mugheli landde niet en maakte rechtsomkeer.

Verkeershinder

Door het ongeval ontstond meteen een file die snel groeide snel verder tot in Gistel. Het verkeer moest immers over een rijstrook voorbij de plaats van het ongeval. Rond 16.20 uur, na de politionele vaststellingen en takeling, loste de file zich op. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier