https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knokse zeiler (74) redt leven van drenkeling op volle zee

Hoe de drenkeling precies in het water terecht kwam, is nog onduidelijk. © MM
Redactie KW

Jean-Luc Ralet (74) uit Knokke heeft woensdagochtend het leven gered van een vrouw tijdens een zeiltocht richting Nederland. De zeventiger merkte 10 kilometer voor de kustlijn plots een zwaaiende hand op en alarmeerde meteen de kustwacht.

Jean-Luc (74), stichter van schoenenwinkel Ralet, vertrok woensdagochtend voor een zeiltochtje met een vriend. “Het was goed weer, dus alles was aanwezig om er een fantastische dag van te maken”, vertelt de man. Het duo zeilde langs de Nederlandse kust, zoals ze wel vaker doen.

Bestemming? Breskens, de Nederlandse haven die de thuisbasis is van Dockside, de boot van Jean-Luc. Voor de kust van het Nederlandse Scheveningen konden ze plots hun ogen niet geloven.

Wat in hun eerste gedacht een wapperende staart van een zeehond was, bleek een drenkeling te zijn. Het duo zag hoe ze zwaaide om hulp en verwittigde meteen de kustwacht. In afwachting benaderden ze de drenkeling en gooiden ze haar een extra reddingsboei toe.

Volgens Jean-Luc duurde het gelukkig niet lang vooraleer de kustwacht ter plaatse was. De vrouw werd uiteindelijk door een helikopter van de hulpdiensten uit het water gehesen en naar het ziekenhuis gebracht met onderkoelingsverschijnselen. En Jean-Luc en zijn vriend? Die konden uiteindelijk hun zeiltocht richting Breskens vervolgen.

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.