De brand brak uit op de benedenverdieping in een kamer van een van de zusters en veroorzaakte vooral veel rook. De zeven nog aanwezige zusters van het klooster werden geëvacueerd en opgevangen in het politiebureau van Blankenberge. Eén zuster werd naar het ziekenhuis overgebracht.

De brandweer had het vuur, dat aan een elektrisch verwarmingstoestel ontstond, snel onder controle. Er is wel veel rookschade. Het is nog niet duidelijk wanneer de zusters weer terug kunnen naar het klooster. Tijdens de bluswerken was de Albert-1 laan in de richting van Zeebrugge afgesloten voor het verkeer.

(JVM)

De brand brak uit op de benedenverdieping in een kamer van een van de zusters en veroorzaakte vooral veel rook. De zeven nog aanwezige zusters van het klooster werden geëvacueerd en opgevangen in het politiebureau van Blankenberge. Eén zuster werd naar het ziekenhuis overgebracht.De brandweer had het vuur, dat aan een elektrisch verwarmingstoestel ontstond, snel onder controle. Er is wel veel rookschade. Het is nog niet duidelijk wanneer de zusters weer terug kunnen naar het klooster. Tijdens de bluswerken was de Albert-1 laan in de richting van Zeebrugge afgesloten voor het verkeer.(JVM)