Kindje (4) van verdrinkingsdood gered nadat het bewusteloos op bodem van subtropisch zwembad ligt

Het voorval speelde zich af in Aquafun in Oostduinkerke. © foto www.dekust.be
Redactie KW

In het subtropisch zwembad Aquafun in Oostduinkerke, bij vakantiedomein Sun Parks in de Polderstraat, is zaterdagavond een kindje (4) van de verdrinkingsdood gered. De aanwezige redders zagen hoe het kind plots in het volwassenenbad sprong, maar roerloos op de bodem bleef liggen.

Het incident gebeurde rond 18.30 uur. Volgens de politie Westkust ging het om een vierjarig kindje uit Charleroi dat er met zijn ouders aanwezig was. Het kind speelde met zijn broertjes in het kinderbad, maar ontdeed zich plots van zijn reddingsvestje.

Hij liep naar het gedeelte voor volwassenen en sprong in het water. Een redder zag het gebeuren, liep erop af en sprong het kind achterna. Op dat moment lag het kind al op de buik op de bodem van het zwembad.

Succesvolle reanimatie

Volgens de politie werd het kind uit het water gehaald en startten twee redders een reanimatie omdat het kind bewusteloos was en niet meer ademde. De reanimatie bleek succesvol want het kind kon al snel weer zelfstandig ademen.

Intussen was een ziekenwagen ter plaatse, alsook de politie die de vaststellingen deed. Het kind werd samen met zijn ouders naar het ziekenhuis overgebracht en moet er een dag in observatie blijven.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten