Ondertussen was het automatisch brandalarm in werking getreden maar, omdat de laatste tijd het alarm te pas en te onpas afging reageerde niemand van de andere bewoners op het alarm. De bewoner van het gelijkvloers ontdekte een brandhaard in de kelder en verwittigde de hulpdiensten. Tevens ging hij bij alle bewoners aankloppen en evacueerden ze het gebouwen. Een 15 mensen verzamelden op straat.

De brandweer had de brand snel onder controle. Maar door de hevige rookontwikkeling was het afwachten of en wanneer de bewoners opnieuw hun appartement konden betrekken. Na een uur had het CO gehalte een normale waarde en konden de bewoners hun appartement betreden. De oorzaak van de brand is nog niet gekend. Tijdens de bluswerken was de Gistelsesteenweg voor het verkeer afgesloten. Niemand raakte gewond. Het is nog afwachten hoe groot de schade is in de kelder van het appartement.

(JVM)

Ondertussen was het automatisch brandalarm in werking getreden maar, omdat de laatste tijd het alarm te pas en te onpas afging reageerde niemand van de andere bewoners op het alarm. De bewoner van het gelijkvloers ontdekte een brandhaard in de kelder en verwittigde de hulpdiensten. Tevens ging hij bij alle bewoners aankloppen en evacueerden ze het gebouwen. Een 15 mensen verzamelden op straat. De brandweer had de brand snel onder controle. Maar door de hevige rookontwikkeling was het afwachten of en wanneer de bewoners opnieuw hun appartement konden betrekken. Na een uur had het CO gehalte een normale waarde en konden de bewoners hun appartement betreden. De oorzaak van de brand is nog niet gekend. Tijdens de bluswerken was de Gistelsesteenweg voor het verkeer afgesloten. Niemand raakte gewond. Het is nog afwachten hoe groot de schade is in de kelder van het appartement. (JVM)