KBC-kaderlid Marino Broidioi sterft met motor

Marino Broidioi was een geliefd figuur in Aalbeke. © NOM
Redactie KW

De 53-jarige Aalbekenaar Marino Broidioi heeft maandagmorgen het leven verloren terwijl hij met de motor onderweg was naar zijn werk op de hoofdzetel van KBC Bank in Brussel. Alles wijst erop dat hij onwel geworden is en mogelijk het slachtoffer geworden is van een hartfalen. Hij laat echtgenote Nele Houtekier, vier kinderen en drie pluskinderen achter. Het nieuws sloeg in als een bom in Aalbeke waar Marino erg betrokken was in het sociale leven.

Marino werd op 26 mei 1967 in Kortrijk geboren. Zijn ouders woonden toen in Rollegem, maar verhuisden daarna naar Aalbeke. Hij volgde middelbaar onderwijs aan het Sint-Jozefinstituut in Kortrijk en trok daarna naar de universiteit in Leuven. Hij promoveerde tot doctor in de fysica.

Hij werkt intussen meer dan 25 jaar bij KBC Bank. Hij begon bij Cera dat nadien met KBC fusioneerde. Hij werkte nu als product innovation manager. De jongste tien jaar trok Marino steevast met de motor naar Brussel, waardoor hij beter de files kon vermijden.

Collega getuige

Maandag kwam hij ter hoogte van Deinze toevallig een collega tegen die net de snelweg kwam opgereden. Ze zwaaiden naar elkaar en de collega bleef verder achter Marino rijden. Het was ongeveer 8.30 uur toen de collega ter hoogte van Ternat zag hoe Marino plotseling zonder aanleiding tegen de betonnen middenberm reed en viel. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar hulp kon niet meer baten.

“Marino’s collega heeft mij dadelijk gebeld om te melden dat mijn man een ongeval gehad had”, zegt zijn aangeslagen echtgenote Nele. “Hij verzweeg eerst wel de slechte afloop, maar toch betekent zijn getuigenis veel voor mij, hoewel er nog vele vragen blijven. Er mankeerde hem niets.”

“Ik had hem nog gesuggereerd of hij met die hitte toch niet beter de wagen had genomen met airco, maar hij had dan even goed iets kunnen gekregen hebben en op de motor is het ook fris. Hij was in elk geval ook geen roekeloze rijder. Het bewijs is dat zijn collega achter hem bleef rijden.”

Met Chiro op kamp

Marino was een geliefd figuur in Aalbeke. Hij was graag in gezelschap, dronk geregeld een pintje en hield van een grapje. Samen met echtgenote Nele was hij tot 30 juli nog als kookouder met de Chiro meegetrokken op kamp naar Brasschaat. Het is amper voor te stellen dat hij er tien dagen later niet meer is…

Hij was ook lid van de kerkraad en was vroeger, net als zijn echtgenote, muzikant bij de Harmonie Eendracht in Aalbeke. Ze waren ook lid van het Davidsfonds, waar hun kinderen geregeld in de prijzen vielen bij de Junior Journalistwedstrijden.

Echtgenote Nele Houtekier heeft een verzekeringsbureau in de Rijselsestraat in Kortrijk dat binnenkort naar de Magdalenastraat verhuist. Uit zijn eerste huwelijk heeft Marino drie kinderen: Freya, Thore en Siebe. In zijn tweede huwelijk met Nele werd Gies geboren. Mathieu, Justine en Axelle zijn zijn pluskinderen. Marino was erg huiselijk ingesteld, hield van thuis samen koken en eten en had geen behoefte aan reizen. Het afscheid heeft plaats in besloten kring. (NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier