Kapster verongelukt vlakbij woning in Zarren: “Mama was voor velen een vriendin”

Wijlen Kathleen Beernaert. © gf
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De verslagenheid is groot na het plotse overlijden van Kathleen Beernaert uit Zarren. De 49-jarige kapster kwam maandag om het leven nadat ze met haar wagen onder een oplegger terecht kwam. “Mama stond altijd voor iedereen klaar”, zegt haar jongste dochter Marouschka.

Kathleen Beernaert was maandag – haar sluitingsdag – zoals gewoonlijk langs geweest bij enkele voormalige klanten in Kuurne, van waar de 49-jarige kapster afkomstig was. In de Roeselarestraat in Zarren, op enkele honderden meters van haar huis, liep het echter gruwelijk fout. Op een recht stuk week Kathleen plots naar links af, reed over het andere rijvak en knalde uiteindelijk tegen een vrachtwagen die langs de weg geparkeerd stond. Haar auto boorde zich onder de oplegger. Alle hulp kwam te laat voor de graag geziene kapster.

In slaap gevallen

Waarom de wagen plots afweek, is een raadsel. Het parket liet de wagen dan ook in beslag nemen voor een technisch onderzoek. Al lijkt de oorzaak van het ongeval voor Marouschka Bonduel (26), een van de twee dochters van Kathleen, zonneklaar. “De politie denkt dat mama onwel geworden is of in slaap gevallen”, zegt Marouschka. “Ze is hoogstwaarschijnlijk in slaap gevallen, want ‘s morgens had ze nog tegen papa gezegd dat ze moe was. En ze kwam van Kuurne, toch niet bij de deur. Mama zal dus wellicht nooit beseft hebben wat er gebeurde. Dat is een troost, ja. Maar het neemt natuurlijk niet weg dat we haar kwijt zijn.”

Vertrouwenspersoon

“Mama was iemand die nooit neen kon zeggen en was enorm behulpzaam”, vervolgt Marouschka. “Ze was voor veel mensen niet alleen kapster, maar ook een vriendin en vertrouwenspersoon. Ze was dan ook enorm geliefd in Zarren. Mama nam nooit een blad voor de mond, maar dat werd geapprecieerd. Ze was een knappe dame, intelligent ook, en ze stond altijd voor iedereen klaar.”

Kathleen week af van haar rijvak en knalde op een geparkeerde vrachtwagen. Ze viel wellicht in slaap achter het stuur.
Kathleen week af van haar rijvak en knalde op een geparkeerde vrachtwagen. Ze viel wellicht in slaap achter het stuur.© BF

“Ik zal mijn mama ook herinneren als iemand die te veel werkte. Ik ga daar dan ook uit leren: ik wil me niet kapot werken voor een ander. Al werkte ze wel om te leven, haar grote passie was immers reizen. Zondag zouden mijn ouders samen met een bevriend koppel op reis vertrekken. Met het vliegtuig naar Miami, om van daaruit een cruise te ondernemen in de Caraïben. In de plaats krijgen we een begrafenis, al zullen we die in intieme kring houden. Sober, zoals mama het wilde. Want ze sprak opvallend veel over haar eigen begrafenis. Mama ging er dan ook van uit dat ze niet oud zou worden. Haar ouders leefden immers ook niet lang. Nooit gedacht dat ze gelijk zou krijgen…”

Onze redactie wenst de naasten van Kathleen veel sterkte toe.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier