Kabel in bovenleiding van kusttram zorgt voor korte hinder in tramverkeer

Door een windstoot begon de ketting van de bouwkraan de verkeerde kant uit te slingeren en kwam ze vast te hangen. © BB
Redactie KW

In de Albert I-laan in Nieuwpoort ondervond het tramverkeer woensdagnamiddag lichte hinder door een ketting en haak van een bouwkraan die in de bovenleiding terechtgekomen waren. Een niet alledaags zicht.

Het incident gebeurde rond 13.50 uur. De betrokken arbeiders van de nabije bouwwerf stonden even met de handen in het haar. “De oorzaak was een windstoot, waardoor de ketting van de bouwkraan de verkeerde kant uit begon te slingeren en vast kwam te hangen. De aankomende kusttrams werden over enkel spoor geleid, tussen de wissels van Nieuwpoort-Bad en Kattesas. Voor de reizigers was er amper hinder”, zegt woordvoerster Inge Debruyne van De Lijn.

De haak diende wel nog verwijderd te worden. Intussen werd het autoverkeer ook omgeleid door de politie. “Onze technici zijn meteen ter plaatse gegaan. De elektriciteit van de tramleiding in kwestie werd uitgeschakeld, maar dat had geen invloed op het spoor in de andere richting. De haak werd zonder problemen losgemaakt, schade is er niet. Rond 14.30 verliep het verkeer opnieuw normaal“, besluit Inge Debruyne.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier