Julie (21) overleden na zware aanrijding in Oostende, bestuurder had gedronken

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Gistelsesteenweg met de Zilverlaan. © FRO
Redactie KW

Een zware aanrijding donderdagavond op het kruispunt van de Gistelsesteenweg en de Zilverlaan kende een dodelijke afloop voor Julie Daivier (21) uit Oostende.

Het ongeval gebeurde donderdagavond rond 19 uur aan het kruispunt Gistelstesteenweg-Zilverlaan, ter hoogte van de Spar. Julie Daivier wou oversteken met haar fiets toen ze werd aangereden door een bestelwagen met aanhangwagen. Haar toestand was vanochtend nog kritiek, maar de Oostendse politie bevestigt dat ze intussen is overleden. Uit reacties, onder meer op sociale media, blijkt dat veel mensen het al jaren een gevaarlijk kruispunt vinden.

Foto Facebook
Foto Facebook

Julie was nog alleenstaand, maar had heel veel vrienden. Ze had een opleiding toerisme gevolgd en werkte, nadat ze was afgestudeerd, zes maanden als receptioniste in Hotel Ter Streep aan de Leopold II-laan. Aan die tewerkstelling was nog maar pas een einde gekomen. “Julie ging nu beginnen bij TUI omdat ons hotel dicht is voor renovatie”, vertelt een zwaar aangeslagen zaakvoerder Bart De Bruycker. “Ze is hier de voorbije week wel nog binnengelopen om nog iets te drinken met iedereen.”

“Superlief kind”

“Julie was jong en superenthousiast. Ze was extreem klantvriendelijk en lief, bracht eens een pralientje of een garnaalkroketje mee voor de collega’s… Het nieuws van haar overlijden is hier ingeslagen als een bom. Julie was een heel speciaaltje. Enorm gevoelig en wat haar vooral typeerde, was dat ze altijd in functie van de anderen dacht. Ik heb nog maar weinig mensen van die leeftijd zo geweten. Julie was hier enorm graag gezien. Een superlief kind.”

Bestuurder had gedronken

Intussen is bekend dat de bestuurder van de aanrijdende wagen had gedronken. Het parket bevestigt vrijdagavond dat de man die het slachtoffer aanreed, geïntoxiceerd was. “Er werd een verkeersdeskundige aangesteld die het ongeval moet onderzoeken zodat kan worden geoordeeld omtrent de aansprakelijkheid voor het ongeval”, zegt procureur Frank Demeester.

Het ongeval gebeurde donderdagavond in de Gistelsesteenweg in Stene (Oostende). Een 21-jarige vrouw stak met de fiets het zebrapad over en werd gegrepen door een bestelwagen. De 40-jarige bestuurder van de bestelwagen zag de fietser te laat, hij remde nog maar kon een aanrijding niet verhinderen. Het slachtoffer raakte levensgevaarlijk gewond. Ze werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar ze later aan haar verwondingen overleedt.

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.