Jongeren beletten dronken chauffeur te vluchten na aanrijding op parking

De schade aan de wagen van Mariska valt mee, maar vooral het feit dat de chauffeur vluchtmisdrijf wilde plegen, steekt. © gf
Olaf Verhaeghe

De Avelgemse Mariska Voet (35) had zich een avondje sporten in Kluisbergen absoluut anders voorgesteld. Dinsdagavond reden twee dronken zestigers haar geparkeerde wagen tot twee keer toe aan en probeerden de mannen te vluchten. Vijf jonge basketters die de aanrijding zagen gebeuren, konden dat verhinderen. “Ik ben die jonge gasten dankbaar, zonder hen was er een hoop meer miserie”, klinkt het.

Dinsdagavond genoot de 35-jarige Mariska Voet, afkomstig uit Avelgem, van een pittige yogales Tog Chod (Tibetaanse zwaardyoga, red.) in het sportcentrum van het Oost-Vlaamse Kluisbergen. Luttele minuten voor het einde van die les kwam plots iemand binnengelopen met de vraag van wie de zwarte BMW was. “Hij begon de nummerplaat te noemen, en ik wist meteen dat er iets aan de hand was”, zegt Mariska. “Blijkbaar was het koppel, zeker begin de zestig, met hun autootje twee keer serieus achteruit tegen mijn wagen gereden.”

“De twee waren duidelijk onder invloed van alcohol, eigenlijk zelfs straalbezopen”, gaat Mariska verder. “En blijkbaar hadden ze meteen na de aanrijding geprobeerd om weg te rijden.” Vijf jonge basketters die net klaar waren met hun training, slaagden erin dat te verhinderen door voor de wagen te gaan staan. “Zonder hen waren ze sowieso weggereden. Ik ben hen dan ook bijzonder dankbaar. Mochten zij er niet zijn geweest, was er een hoop meer miserie”, zegt Mariska nog.

De politie belde de jonge Avelgemse niet, ook al was duidelijk dat zowel de chauffeur als zijn passagier gedronken hadden. “Ze zeiden dat ze iemand zouden opbellen om hen te komen oppikken. Dat was voor mij en de andere mensen daar de juiste oplossing. Maar voor we het goed en wel beseften, zaten ze toch weer in hun auto en reden ze weg richting Ruien. Dat ze achteraf doorreden, was absoluut niet verantwoord. Bij mij bleef het gelukkig bij wat kleine materiële schade. Ik kan alleen maar hopen dat onderweg niets ergers is gebeurd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier