Jongeman sterft na aanrijding met kusttram

© (Foto Belga)
Redactie KW

In Oostende is dinsdagavond een 23-jarige jongeman overleden door een ongeval met de kusttram. Het slachtoffer kwam rond 23.20 uur onder de tram terecht ter hoogte van Domein Raversijde.

De tramchauffeur ging nog in de remmen, maar kon een aanrijding niet meer vermijden. Waar het ongeval gebeurde, is op dat uur amper een hand voor ogen te zien. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De brandweer bevrijdde het slachtoffer van onder de tram, maar de aanwezige mugarts kon enkel nog het overlijden vaststellen. Het parket vorderde een verkeersdeskundige om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het slachtoffer zou de sporen gedwarsd hebben, met dramatische gevolgen. Het gaat om een 23-jarige Gentenaar uit de Dominicaanse Republiek. Van een wanhoopsdaad zou geen sprake zijn.

Door het ongeval was het tramverkeer enkele uren onderbroken. Er werden vervangbussen ingelegd tussen Oostende en De Panne. Op de tram in kwestie zaten een zestal passagiers, die moesten overstappen. Voor de trambestuurder wordt psychologische hulp voorzien.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste vaststellingen van de expert werden er door de trambestuurder geen fouten gemaakt.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier