Jongeman die 20-jarige Chiroleidster doodreed, voor de rechter

Redactie KW

De politierechtbank van Kortrijk heeft vrijdag het dramatisch verkeersongeval in Harelbeke, waarbij een Chiroleidster uit Harelbeke om het leven kwam, behandeld.

Het slachtoffer werd met haar fiets aangereden door een jongeman. Hij riskeert een voorwaardelijke celstraf met uitstel, een geldboete en vijf jaar rijverbod. Virginie V. (20) fietste op zaterdag 17 november 2012 naar huis. Op het kruispunt van de Koning Albertlaan en de Groot-Brittanniëlaan sloeg het noodlot toe. Het meisje uit Harelbeke werd gegrepen door de Toyota van Glenn A. uit Kuurne. Virginie V. vocht voor haar leven maar een uur na het ongeval overleed ze aan haar verwondingen in het ziekenhuis.

Te snel, maar niet onder invloed

Het parket van Kortrijk gaat ervan uit dat Glenn A. het slachtoffer te laat heeft opgemerkt omdat hij geen voorrang aan rechts verleende. De aanrijder reed ook tussen 50 en 60 kilometer per uur waar een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur geldt. Hij was niet onder invloed. Op het moment van de feiten was het hard aan het regenen. Volgens de advocate van de aanrijder is er twijfel over de rijrichting van het slachtoffer. Glenn A. vraagt de vrijspraak. Vonnis op 25 april.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.