Jonge Fransman sterft door CO-vergiftiging in bad op vakantie

De ietwat verouderde woning is eigendom van de familie van het slachtoffer. © BB
Redactie KW

In een huis in de Anjelierenstraat in Mariakerke bij Oostende is maandagavond een 22-jarige Fransman overleden aan de gevolgen van een CO-vergiftiging. De man stierf terwijl hij een bad nam. Het was zijn vriendin die hem dood aantrof en de hulpdiensten belde.

Voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten, ondanks meerdere beademingen en reanimatiepogingen. De brandweer werd erbij geroepen om metingen uit te voeren en stelde hoge CO-concentraties vast in de badkamer op de eerste verdieping. Een slecht functionerende doorstroomboiler zou verantwoordelijk zijn voor het vrijgekomen koolstofmonoxide. De vriendin van het slachtoffer zat nietsvermoedend beneden te wachten en deed de dramatische ontdekking toen ze vond dat haar vriend wel heel lang wegbleef. De politie van Oostende bevestigt het tragische overlijden van de 22-jarige Fransman.

De ietwat verouderde woning is eigendom van de familie van het slachtoffer en werd af en toe gebruikt als vakantiewoning, vooral in de zomermaanden. Volgens buren was het minstens een half jaar geleden dat er nog iemand aanwezig was geweest.

De doorstroomboiler was allicht al jaren niet meer nagezien of vervangen. Voorlopig is de woning verzegeld. Het onderzoek is in handen van het parket van Brugge.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier