Jong gezin ontsnapt aan de dood, maar hun auto is wel verpletterd

Redactie KW

Donderdagavond zijn drie inzittenden van een personenwagen aan de dood ontsnapt in Slijpe bij Middelkerke.

De bestuurder had wellicht het belsignaal aan de Rattevallebrug niet gehoord en reed de brug over de Plassendalevaart op. Toen de wagen bijna over de brug was, gingen echter beide slagbomen dicht, met het gevolg dat de wagen noch voor- of achteruit kon rijden.

In de wagen zat een koppel met een kind uit Westende. De vrouw en de bestuurder sprongen uit de wagen, maar de bestuurder keerde onmiddellijk terug naar zijn wagen en probeerde nog het meisje dat achteraan zat uit de wagen te halen. Dat lukte niet omdat ondertussen de ballast de wagen volledig verpletterde. De man kon zich nog bukken en werd door de toegesnelde brandweer bevrijd. Het meisje kon even later met behulp van enkele toegesnelde toeristen uit haar netelige positie worden bevrijd.

Jong gezin ontsnapt aan de dood, maar hun auto is wel verpletterd

Als bij wonder liep niemand zware verwondingen op. Enkel de bestuurder hield er enkele schrammen aan over. Ondertussen waren de hulpdiensten, waaronder twee ziekenwagens, de brandweer van Middelkerke en de MUG-heli ter plaatse gekomen. De wagen werd in het midden volledig verpletterd door de zware ballast van de ophaalbrug.

De drie inzittenden waren fel onder de indruk van het ongeval en kregen ondersteuning van Slachtofferhulp.

(JT – Foto’s JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier