Jonas Waroux na zwaar ongeval: “Dankzij de mensen die me hielpen kan ik nu nog lopen”

De 19-jarige Jonas Waroux geraakte eind april levensgevaarlijk gewond bij een ongeval op de E40 tussen Middelkerke en Nieuwpoort. Drie dagen geleden mocht hij de dienst intensieve zorgen van het ziekenhuis verlaten. “Ik ben veel mensen echt dankbaar.”

Jonas Waroux: “Ik ben iedereen heel dankbaar voor de snelle, maar voorzichtige hulp.” © Saskia Meysman

Op maandag 29 april was Poperingenaar Jonas Waroux na zijn werk op weg naar huis toen het op de E40 tussen Nieuwpoort en Middelkerke plots helemaal verkeerd liep. “Ik was die dag al niet echt in orde op het werk. Toen ik in mijn bestelwagen naar huis reed, werd ik draaierig in mijn hoofd“, aldus de 19-jarige jongeman die voor een afbraak- en grondwerkbedrijf aan de slag is.

Zijn bestelwagen begon te slingeren, belandde eerst in de berm, ging over de kop om tenslotte op de verhoogde middenberm te eindigen. Jonas geraakte daarbij zwaargewond. Na het ongeval stopten verschillende voorbijrijdende chauffeurs om te kijken hoe het met het slachtoffer was. Die zat gekneld in zijn voertuig. “In afwachting van de aankomst van hulpdiensten spraken verschillende mensen op me in waardoor ik bij bewustzijn bleef.”

Dankbaar

Jonas Waroux na zwaar ongeval:
© a-JT

Doordat het onmiddellijk duidelijk was dat het om een heel ernstig ongeval ging, snelde niet enkel de brandweer toe, maar kwam ook de MUG-helikopter aangevlogen. Het duurde een halfuur vooraleer Jonas voorzichtig bevrijd kon worden uit het autowrak. “Dankzij al die mensen die me die dag geholpen hebben kan ik nog lopen“, is Jonas dankbaar. Hij werd na het ongeval overgevlogen naar het ziekenhuis van Veurne waar hij tot een kleine week geleden op de afdeling intensieve zorgen verbleef. Dinsdag plaatste hij op Facebook een dankwoordje gericht aan de mensen die hem hielpen. “Ik ben jullie heel erg dankbaar voor de snelle, maar toch voorzichtige hulp.”

De jongeman wacht nu nog een lange revalidatie. Bij het ongeval liep hij twee breuken in de nek en verschillende hoofdwondes op. Ook zijn ruggenmerg is gebarsten. “In het ziekenhuis onderging ik een operatie van vier uur. Ook die dokter ben ik eeuwig dankbaar voor het werk hij heeft gedaan.” Toch beseft Jonas dat zijn leven er na het ongeval er misschien heel anders uit zal zien. “Het is helemaal niet zeker of ik nog zal kunnen werken in de bouw en ook voetballen zal wellicht nog heel moeilijk zijn”, aldus de fervente supporter van voetbalclub RSC Anderlecht.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.