Jonas verongelukt vlakbij zijn huis in Eernegem

De auto raakte compleet vernield door het ongeval. Voor Jonas kon geen hulp meer baten. © DJ
Redactie KW

Jonas Bonny (31) uit Eernegem is vrijdagnacht verongelukt in de Zedelgemsesteenweg. Hij verloor er de controle over het stuur, waarna zijn auto over de kop ging. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Het ongeval gebeurde iets na middernacht. De jonge Eernegemnaar reed met zijn witte Opel Agila in de richting van Aartrijke, toen het net voorbij het kruispunt met de Veldschoolstraat fout liep. Jonas Bonny verloor er plots de controle over het stuur. Zijn wagen ging van de baan af, reed twee bomen aan, raakte twee verkeerspaaltjes en een distributiekast, en ging vervolgens over de kop. De klap was enorm. Het voertuig kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een haag van een woning, met de neus in tegenovergestelde richting.

“We lagen al te slapen toen we plots een luide knal hoorden”, vertelt een buurtbewoner. “We dachten eerst dat het bij ons thuis aan de verbouwingen van de veranda was. Maar toen we naar buiten gingen zagen we ravage in de straat. Het zag er meteen niet goed uit”. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse. Maar er kon geen hulp meer baten voor de Eernegemnaar. “De bestuurder overleed ter plaatse. Er waren geen andere inzittenden in de wagen”, duidt politiewoordvoerster Annemie Wittesaele.

Op de plaats van het ongeval werden bloemen neergelegd.
Op de plaats van het ongeval werden bloemen neergelegd.© DJ

De Zedelgemsesteenweg was door het ongeval volledig versperd. De lokale politie verwittigde het parket van Brugge. Omdat de omstandigheden van het ongeval duidelijk waren werd er geen verkeersdeskundige aangesteld. De wagen van het slachtoffer moest getakeld worden. De brandweer kwam er plaatse om de rijbaan op te ruimen.

Het VTI van Torhout plaatste een overlijdensbericht op haar Facebookpagina. “Heel sereen buigen we het hoofd. We vernemen het overlijden van oud-leerling Jonas Bonny. Jonas studeerde af in het schooljaar 2007-2008 in het zevende jaar auto-elektriciteit”, stond er te lezen. Jonas werkte als vrachtwagenchauffeur, en had een broer en zus. De ouders van het slachtoffer waren afgelopen weekend te aangeslagen om te reageren.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier