Jabbekenaar (57) verongelukt met motorfiets in Thailand

De Jabbekenaar knalde met zijn motor op een Isuzu-vrachtwagen en overleed aan zijn verwondingen. (GF)
Olivier Neese

Een tragisch motorongeval in Thailand heeft vorige week zaterdag het leven gekocht aan Jabbekenaar Christiaan Van Damme (57). Hij knalde op een vrachtwagen en overleed aan zijn verwondingen. Zijn Belgische familie is op dit moment te aangeslagen om te reageren.

Vol trots postte Christiaan Van Damme (57) vorige week dinsdag op Facebook een foto van zijn nieuwe motorfiets, een Honda ADV 150. Gek van zijn nieuwe voertuig legde hij sinds eind april meer dan 4.000 kilometer af in Thailand, zijn nieuwe thuisland nadat hij er de liefde vond. Maar een ritje op de motorfiets werd hem vorige week zaterdagnamiddag fataal.

De Jabbekenaar knalde op een Isuzu-vrachtwagen uit het jaar 1952, die de baan en dubbele gele lijnen wilde kruisen om een tankstation op te rijden. (GF)
De Jabbekenaar knalde op een Isuzu-vrachtwagen uit het jaar 1952, die de baan en dubbele gele lijnen wilde kruisen om een tankstation op te rijden. (GF)

Omstreeks 16 uur op de Buriram-Satuk Road knalde de Jabbekenaar op een Isuzu-vrachtwagen uit het jaar 1952, die de baan en dubbele gele lijnen wilde kruisen om een tankstation op te rijden. De West-Vlaming raakte zwaargewond aan het linkerbeen. De toegesnelde hulpverleners dienden de eerste zorgen toe, drongen aan om hem naar het ziekenhuis te brengen, maar die lag te ver verwijderd. De man, die op 8 augustus zijn 58ste verjaardag zou vieren, overleed aan zijn verwondingen. Hij laat een echtgenote Ruengnapha en een dochtertje Mimi achter.

Wijlen Christiaan Van Damme met zijn echtgenote Ruengnapha. (GF)
Wijlen Christiaan Van Damme met zijn echtgenote Ruengnapha. (GF)

Drie dagen rouw

Na de nodige formaliteiten werd zijn lichaam dinsdag naar zijn woonplaats Buriram gebracht, waar daarna zijn vrienden en familie begonnen te rouwen. Volgens de plaatselijke traditie duurt een uitvaart daar drie dragen. Vandaag, donderdag, wordt zijn lichaam gecremeerd in een tempel.

Zijn dichtste familie is te aangeslagen om op dit moment te reageren. Thaise vrienden van Christiaan lanceerden intussen een oproep naar financiële steun om de advocatenkosten te betalen. Zij zijn ervan overtuigd dat de vrachtwagenchauffeur in de fout is gegaan, maar vrezen dat de zaak geseponeerd zal worden.

Aan de familie en vrienden van Christiaan Van Damme biedt de redactie van Brugsch Handelsblad haar oprechte deelneming aan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.