Izegemnaar die met fiets onder vrachtwagen belandde is overleden

© iStock
Redactie KW

Veertien dagen nadat de 73-jarige Rudy Mistiaen in Ieper met zijn fiets onder een vrachtwagen belandde, is de Izegemnaar woensdag overleden. “De afgelopen vier jaar trokken we er zo veel mogelijk op uit met onze fiets. Rudy had de smaak helemaal te pakken”, vertelt zijn vrouw Gerda.

Op woensdag 2 september planden Rudy Mistiaen (73) en zijn vrouw Gerda Vanhee (65) een grote fietstocht in en rond Ieper. Nadat ze hun wagen achterlieten aan het Polygoonbos in Zonnebeke sprongen ze op hun elektrische plooifietsen. “We waren ongeveer een halfuur onderweg toen het in Ieper verkeerd liep“, vertelt Gerda, die haar man zag verongelukken. Toen het koppel het kruispunt van de Noorderring met de Brugseweg wilde oversteken, kwam Rudy in aanraking met een vrachtwagen.

Izegemnaar die met fiets onder vrachtwagen belandde is overleden

De Izegemnaar kwam zwaar ten val waarna de hulpdiensten onmiddellijk toesnelden. Hij kreeg ter plaatse de eerste zorgen en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. “Daar werd hij onmiddellijk geopereerd. Het was snel duidelijk dat zijn toestand heel erg ernstig was. Mijn man verloor veel bloed en liep een hersenletsel op”, vertelt Gerda. Zij bleef samen met de rest van de familie veertien dagen hopen op een goede afloop. “Rudy is nooit meer wakker geworden. Woensdag werd de beademing stopgezet.”

Fietsen samen ontdekt

Rudy Mistiaen is boekhouder geweest in het Izegemse woon-zorgcentrum Ten Bos. Twaalf jaar geleden ging hij met pensioen. Gerda geniet sinds een viertal jaar van haar pensioen. “Sindsdien genoten we samen van onze oude dag. We kochten elk een elektrische fiets en hadden de smaak van het fietsen erg te pakken. Voordien had Rudy bijna nog nooit gefietst.”

De voorbije vier jaar trok het koppel er vaak op uit met hun plooifietsen. “We hebben heel Vlaanderen doorkruist. Dan namen we onze fietsjes in de auto mee en stopten we ergens om een leuke fietstocht te maken.” Rudy Mistiaen was de trotse vader van dochter Iris en zoon Jonas. Inmiddels waren er ook al vijf kleinkinderen. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op woensdag 23 september in intieme kring in het uitvaartcentrum Snoeck in Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.