Inwoners Vierkeerstraat opgeschrikt door ongeval: “Dacht dat mijn huis ging instorten”

De verlichtingspaal brak helemaal af. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

De inwoners van de Vierkeerstraat beleefden zondagavond de schrik van hun leven nadat een voertuig frontaal tegen een verlichtingspaal reed. De klap was enorm, maar toch kwam de bestuurder er zonder kleerscheuren van af.

Rond half tien weerklonk in de Vierkeerstraat een enorme knal. “Ik dacht heel even dat mijn woning ging instorten”, klinkt het bij een oudere dame die er samen met haar dochter woont. “Ik lag net in mijn bed toen de volledige woning wel leek te daveren. We zijn meteen naar buiten gegaan en zagen toen de schade.”

Een auto, een Audi break, was er vol op een verlichtingspaal gereden waardoor deze afbrak. De paal kwam tot stilstand tegen de gevel van de woning waardoor ook daar schade werd aangebracht. De wagen zelf was klaar voor de schroothoop.

Niemand gewond

Als bij wonder kwam de bestuurder, een jonge kerel, er zonder kleerscheuren van af en kon hij zelf uit zijn wagen klauteren. Na een nazicht door de medische diensten ter plaatse werd besloten dat een trip naar het ziekenhuis niet nodig was. Door de klap kwamen enkele elektriciteitskabels onder druk te staan. Netwerkbeheerder Fluvius kwam ter plaatse om de situatie te herstellen.

Een onderzoek werd ingesteld om de omstandigheden van het ongeval te achterhalen. Niemand anders raakte bij het voorval betrokken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier