Instortingsgevaar in de Bruggestraat in Menen

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Donderdagvoormiddag werd de Bruggestraat in Menen voor het verkeer afgesloten. Twee gebouwen dreigen er in te storten. Een stabiliteitsingenieur werd ter plaatse gevraagd.

Het waren vakmannen die deze morgen aan de alarmbel trokken. Ze waren gevraagd om enkele opfrissingswerken aan de gevel van het gebouw uit te voeren, maar al snel ontdekten ze enkele grote scheuren. “Zoals je kan zien leunen beide gevels tegen elkaar en rusten ze op de aluminium bekisting van de luifels”, laat een van de vakmannen weten.

Geen draagkracht

“Het duurde niet lang alvorens we beseften dat, waarschijnlijk door vochtinsijpeling, de draagkracht van de gevels volledig is verdwenen. Het gebouw naast de dagbladhandel staat al een tijdlang leeg, dus water had daar vrij spel. We belden dan meteen de brandweer want dit is ronduit gevaarlijk. Het volstaat dat een van die bekistingen het begeeft en dan valt alles tegen de vlakte.”

Instortingsgevaar in de Bruggestraat in Menen
© CLL

De aanwezige brandweer besloot dan ook de Bruggestraat af te sluiten in afwachting van de komst van een stabiliteitsingenieur. De dagbladhandel werd uit voorzorg eveneens gesloten. De Meense burgemeester Eddy Lust kwam zelf ter plaatse en stelde meteen de gemeentelijke diensten ter beschikking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier