In Nieuwpoort slaat bliksem in op woning via de grond: heel wat huizen zonder stroom

© foto JH
Redactie KW

In de Roger Vyveystraat in Nieuwpoort is de bliksem ingeslagen in een woonwijk. Heel wat huizen zitten er zonder stroom.

Even na 15 uur trok een kort maar hevig onweer over de regio. Buurtbewoners hoorden een zware donderklap gevolgd door een felle bliksem. In heel wat huizen in de straat en de hele wijk viel onmiddellijk de stroom uit. Waar de bliksem insloeg is niet duidelijk. “We vermoeden dat de bliksem ingeslagen is op het net op de grond en onder de grond een weg gezocht heeft naar boven”, zegt brandweerkapitein Richard Vandenbeele van post Nieuwpoort.

“Het is terug boven de grond gekomen in een garage van een woning. Het is de eerste maal dat ik meemaak dat de bliksem zo inslaat. In de garage van de woning zijn alle nutsvoorzieningen uitgevallen, ontstond er een kleine brand en een klein gaslek. Dat was snel onder controle. De ruimte in de garage is zwartgeblakerd en het is afwachten hoeveel schade daar nog is. We deden diverse metingen maar ontploffingsgevaar is er niet. Wel stelden we een perimeter in tot het gaslek gedicht is. We lieten ook de watermaatschappij en de gas- en elektriciteitsmaatschappij komen. Zij moeten nazicht doen of er schade is op het het of er lekken zijn.”

Verschillende huizen in de buurt tot zelfs een wijk verder zaten zonder stroom. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier