Hulpdiensten rukken massaal uit naar vakantiedomein aan zee

Vier interventiewagens, vijf ziekenwagens, twee minibussen en ook nog eens voor 55 personen aan manschappen waren daarbij aanwezig.


De directie van het vakantiedomein Horizon in Bredene riep donderdagavond de hulpdiensten op voor een explosie op hun terrein. Daarbij bleken verschillende gewonden gevallen te zijn. Onmiddellijk werd de alarmketen voor de hulpdiensten in werking gesteld.

Maar voor u verder leest: geen paniek, het ging hier wel degelijk om een ingeleide rampoefening van de hulpdienst van het Rode Kruis. Bedoeling van de oefening was de samenwerking tussen de afdelingen te versterken en het gebruik van het materiaal te optimaliseren. De afdelingen Brugge, Middelkerke, Oostende, De Haan-Wenduine en Bredene namen deel.

40 vrijwilligers, 15 simulanten

De oefening startte al bij aankomst op het terrein. Meerdere simulanten namen deel en prepareerden gelegenheidssimulanten, waaronder de leerlingen van het zesde leerjaar Gemeenschapsonderwijs van leerkracht Gunther Vanmassenhove, om de oefening zo realistisch mogelijk te maken.

Na het opstellen van alle materiaal werd gestart met de triage, verzorging en afvoeren van de diverse slachtoffers. Interventieploegen zorgden voor de eerste hulp op het terrein om ze dan door te voeren voor verdere verzorging en afvoer naar het ziekenhuis.

Veertig vrijwilligers en vijftien simulanten namen deel met vier interventiewagens, vijf ziekenwagens, twee minibussen en vier tenten.

(JC – Foto JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.