In de Ieperse binnenstad was maandagmiddag een luide knal te horen. Het gaat om een gasontploffing in een huis in de Polenlaan. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse, de Polenlaan werd afgesloten voor verkeer.

Het huis is volledig vernield. "Bij onze aankomst ter plaatse stond iedereen al buiten de woning", vertelt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. Net voor het huis waren werken aan de gang en wellicht moet daar iets fout gelopen zijn. "De bewoonster raakte lichtgewond, maar moest niet afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Een arbeider die buiten stond, raakte eveneens lichtgewond en is wel overgebracht naar het Jan Ypermanziekenhuis. Samen met Eandis zijn we de gasleiding in de buurt aan het afsluiten. Daarom zijn ook de omliggende straten niet toegankelijk met de wagen. Dit situatie is onder controle."

© TP
© EF
In de Ieperse binnenstad was maandagmiddag een luide knal te horen. Het gaat om een gasontploffing in een huis in de Polenlaan. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse, de Polenlaan werd afgesloten voor verkeer.Het huis is volledig vernield. "Bij onze aankomst ter plaatse stond iedereen al buiten de woning", vertelt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. Net voor het huis waren werken aan de gang en wellicht moet daar iets fout gelopen zijn. "De bewoonster raakte lichtgewond, maar moest niet afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Een arbeider die buiten stond, raakte eveneens lichtgewond en is wel overgebracht naar het Jan Ypermanziekenhuis. Samen met Eandis zijn we de gasleiding in de buurt aan het afsluiten. Daarom zijn ook de omliggende straten niet toegankelijk met de wagen. Dit situatie is onder controle."