Huis vernield na gasontploffing in Ieper, woning wordt afgebroken

© EF
Redactie KW

In de Ieperse Polenlaan heeft zich maandagmiddag een gasontploffing voorgedaan. De bewoonster en een arbeider raakten lichtgewond. Intussen meldt Brandweer Westhoek dat een stabiliteitsingenieur in samenspraak met de verzekeringsmaatschappij heeft beslist om een aannemer aan te stellen voor een noodafbraak van de woning.

In de Ieperse binnenstad was maandagmiddag een luide knal te horen. Het gaat om een gasontploffing in een huis in de Polenlaan. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse, de Polenlaan werd afgesloten voor verkeer.

Het huis is volledig vernield. “Bij onze aankomst ter plaatse stond iedereen al buiten de woning”, vertelt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. Net voor het huis waren werken aan de gang en wellicht moet daar iets fout gelopen zijn. “De bewoonster raakte lichtgewond, maar moest niet afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Een arbeider die buiten stond, raakte eveneens lichtgewond en is wel overgebracht naar het Jan Ypermanziekenhuis. Samen met Eandis zijn we de gasleiding in de buurt aan het afsluiten. Daarom zijn ook de omliggende straten niet toegankelijk met de wagen. Dit situatie is onder controle.”

Huis vernield na gasontploffing in Ieper, woning wordt afgebroken
© TP

Huis vernield na gasontploffing in Ieper, woning wordt afgebroken
© EF

https://www.youtube.com/watch?v=ThyzbT1Xc8Q

https://twitter.com/Brw_Westhoek/status/1084848952636260352Brandweer Westhoekhttps://twitter.com/Brw_Westhoek

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.