Huis onbewoonbaar na zware brand in Pittem, kat overleeft het niet

© foto BF
Redactie KW

Op de hoek van de Veldstraat en de Brugsesteenweg in Pittem woedde woensdagmiddag een zware brand in de woning nabij een landbouwbedrijf. Het huis is onbewoonbaar, een kat kwam in de brand om het leven.

Om 15.30 uur merkte een voorbijrijdende fietser de brand in de grote woning van Andy Spriet en Marijke Vanneste op. De bewoners bevonden zich op dat ogenblik in de nabijgelegen hangar. In de woning nabij het landbouwbedrijf was in het keukengedeelte, in de omgeving van enkele elektrische apparaten, vuur ontstaan. Dat vuur verspreidde zich al snel richting de veranda.

Een zwarte rookpluim die met de uitslaande brand gepaard ging was tot ver te zien. “Bij aankomst merkten we dat de brand zich ook al had verspreid naar het livinggedeelte”, aldus brandweerofficier Johan Vandeputte. De brandweer kreeg de brand, ondanks de weinige druk op het water op die plaats, vrij snel onder controle.

Huis onbewoonbaar

Ondanks de tussenkomst van verschillende brandweerkorpsen is de schade aan de woning aanzienlijk. “Het huis is onbewoonbaar. Burgemeester Delaere van Pittem is momenteel in verlof, maar beloofde inmiddels iemand te sturen om te bekijken hoe het getroffen gezin opgevangen kan worden”, aldus Johan Vandeputte. In het zwaar beschadigde huis wonen de twee ouders met hun twee kinderen. De kat des huizes probeerde nog uit de brand te ontsnappen, maar slaagde daar niet in.

Al tweede keer

Het is al de tweede keer dat de familie getroffen wordt door een brand. In 2008 liep de loods op het landbouwbedrijf van de familie heel zware schade op na een uitslaande brand. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.