Hoogledestraat tijdlang afgesloten na spectaculair ongeval

© JH
Redactie KW

De Hoogledestraat in Kortemark was woensdagavond een tijdlang afgesloten na een spectaculair ongeval. Een bestuurder van een bestelwagen week om onduidelijke redens van zijn rijbaan af en knalde achteraan hard in op een geparkeerde wagen.

Het ongeval gebeurde rond 20 uur bij het binnenrijden van het centrum van Kortemark. Een 27-jarige man uit Roeselare reed er in zijn Opel Combo bestelwagen komende van Staatsbaan. Enkele tientallen meters na het kruispunt ging het verkeerd.

Om een onduidelijke reden week de man van zijn rijbaan af en knalde links van de weg tegen een bakstenen bloembak. De klap was bijzonder hevig. De bloembak werd volledig uit elkaar gereten. Ook twee verkeersborden waaronder die met de snelheidsaanduiding sneuvelden. Achter de bloembak stond een geparkeerde Mercedes en die liep door de rondvliegende brokstukken heel wat schade op.

Lees verder onder de foto

Hoogledestraat tijdlang afgesloten na spectaculair ongeval
© JH

De Roeselarenaar in zijn Combo ging vervolgens nog over de kop en belandde aan de overkant van de weg op zijn dak tot stilstand. De wagen lag zowel op straat als op het voetpad. De man kon op eigen kracht zijn auto verlaten maar raakte daarbij gewond. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

Na het spectaculaire ongeval lag de weg bezaaid met brokstukken van beide auto’s en heel wat bakstenen. De Hoogledestraat moest volledig afgesloten worden tot de brandweer alle brokstukken en motorvloeistoffen had opgeruimd. Pas om 22 uur was de straat weer open. De Roeselarenaar had niet gedronken maar wellicht ligt overdreven snelheid en een stuurfout aan de basis van het ongeval. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier