Honderden reizigers gestrand in station van Beernem na persoonsaanrijding

In het station van Beernem zijn honderden reizigers uit een trein geëvacueerd na een persoonsaanrijding, zaterdag iets over 11 uur. Het treinverkeer is momenteel onderbroken tussen Aalter en Brugge.

In het station staan honderden mensen te wachten op bussen om hen naar het station van Brugge over te brengen. Tijdens de doortocht in Beernem van trein uit Brussel richting de kust werd een persoon aangereden op de sporen. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De MUG ontfermde zich over het slachtoffer terwijl politie, brandweer, Securail en NMBS-personeel de evacuatie van honderden reizigers opstartte. “Het treinverkeer ligt stil tussen Aalter en Brugge. Het treinverkeer richting kust verloopt nu via de omleidingsroute Deinze en Lichtervelde. Er worden ook vervangbussen ingelegd om reizigers naar de stations tussen Aalter en Brugge te brengen”, zegt Frédéric Petit van Infrabel.

“De in Beernem gestrande reizigers zullen met bussen naar het station van Brugge overgebracht. Zij kunnen daar verder sporen richting hun bestemming”, aldus Petit. Voorlopig is het onduidelijk wanneer het treinverkeer opnieuw kan worden opgestart. Het slachtoffer is inmiddels overleden. Vermoedelijk gaat het om een wanhoopsdaad.

Wie met vragen kampt over zelfdoding naar aanleiding van dit artikel, kan terecht op het gratis nummer 1813 of www.zelfmoord1813.be

(BB/video JVM)

https://www.youtube.com/watch?v=coqRu8Uswqg
https://twitter.com/NMBS/status/1317395094081777664NMBShttps://twitter.com/NMBS
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.