Hond Lies en baasje Kurt uit Emelgem vallen in waterleidingput

Kurt D'Hulster zakte door het brugje op de werf van De Vijfwegen. © FM
Redactie KW

Vorige week donderdagavond donderde Kurt D’hulster met zijn hond Lies in een diepe put met waterleidingbuizen in de Ardooiestraat in Emelgem, vlakbij het kruispunt Vijfwegen. “Eén van de twee bruggetjes die de aannemer boven die put had gelegd voor de voetgangers viel naar beneden en mijn hond en ik kwamen hard op de buizen terecht. “, zegt Kurt. “Met drie breuken in mijn rechtervoet als gevolg.” De verantwoordelijkheid ligt niet bij stad Izegem, wel bij De Watergroep.

Kurt D’hulster uit de Anne Frankstraat in Emelgem maakte vorige week donderdag in de vooravond een wandeling met zijn hond. “Tot in de Ardooisestraat, waar mijn ouders dichtbij het kruispunt Vijfwegen wonen”, zegt Kurt. “Omstreeks 18 uur keerde ik met Lies terug naar huis en net vóór het kruispunt namen we één van de twee bruggetjes die boven een diepe put lagen met waterleidingbuizen. We stonden er nog maar net op toen het in de put stortte en mijn hond en ik met een smak op de buizen terechtkwamen. Ik riep zo hard ik kon om hulp, maar niemand die me blijkbaar hoorde.”

Zelf eruit geklauterd

Toen Kurt even van de eerste schrik bekomen was deed hij, ondanks de hevige pijn in zijn rechtervoet, verwoede pogingen om uit de put te geraken. “Met veel moeite kon ik mijn hond – die weegt nota bene 22 kilo – opheffen en buiten de put zetten. Met veel moeite slaagde ik er daarna nog in zelf uit de werkput te klauteren, waarna ik eerst terug naar mijn ouders en vervolgens nog naar huis ging. Ik verbeet de pijn en dacht dat een nachtje slapen wel soelaas zou brengen. De nacht erop deed ik echter geen oog dicht en vrijdagmorgen belde ik mijn pa op om mij met een dik opgezwollen voet naar spoed in de Sint-Jozefskliniek in Izegem te voeren. Het verdict? Drie breuken in de middenvoet, zes weken gips en misschien nog een operatie!”

Kurt begrijpt niet waarom men niet men bij wegenwerken en de heraanleg van nutsvoorzieningen niet veiliger tewerk gaat als men dergelijke voorzieningen voor de voetgangers aanlegt. “De werken in de Ardooisestraat aan de Vijfwegen gebeuren in opdracht van de Watergroep”, zegt schepen van Openbare Werken Caroline Maertens (N-VA). “Ik heb dan alle feiten en foto’s die we van Kurt D’hulster kregen aan De Watergroep bezorgd. Die moet nu onderzoeken wat daar is misgegaan en waarom.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier