Hinder op Kortrijkseweg nadat auto op vrachtwagen inrijdt

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Bij een aanrijding tussen een personenwagen en een vrachtwagen raakte maandag één persoon lichtgewond. Het verkeer op de Kortrijkseweg ondervond een tijdlang hinder.

De bestuurder van de kleine personenwagen, een oudere heer, reed volgens eerste verklaringen op de Kortrijkseweg toen hij een vrachtwagen te laat opmerkte. De tientonner kwam uit de Pontstraat de Kortrijkseweg opgereden en de man kon een aanrijding niet meer vermijden. Hij reed vol in op de vrachtwagen en kwam net na het kruispunt tot stilstand.

Geen ernstige verwondingen

Even werd gevreesd dat de personenwagen vuur zou vatten door brandstofverlies, waardoor de brandweer met een indrukwekkend dispositief ter plaatse kwam. Het bleek te gaan om loos alarm waarbij lekkend koelvloeistof voor benzine werd aanzien. “Gaat het om verstrooidheid of iets anders, daar kan ik geen antwoord op geven en zal het onderzoek van de politie moeten uitwijzen”, horen we bij de brandweerofficier ter plaatse. “Ik kan enkel zeggen dat de chauffeur van de auto, een oudere heer, lichtgewond naar het ziekenhuis werd overgebracht. Bij onze aankomst hebben we hem geholpen om uit het voertuig te stappen want de man was compleet gedesoriënteerd. De chauffeur van de vrachtwagen liep geen verwondingen op.”

Tijdens de interventie moest het verkeer op de Kortrijkseweg via één rijstrook verder, wat meteen de nodige hinder met zich meebracht. De kleine personenwagen is klaar voor de schroothoop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier