Hevige wind blaast muur in aanbouw omver, auto van ereschepen deelt in schade

In de Kerkstraat is maandagavond omstreeks 23 uur een kleine muur in aanbouw omvergewaaid. Daarbij raakte de auto van ereschepen Germain Vandesompele beschadigd. Bij het ongelukkige incident raakte niemand gewond.

Het omvergewaaide muurtje viel op de auto van ereschepen Germain Vandesompele. © gf

Maandagavond hield de wind lelijk huis, ook in Kuurne. De 27 jaar oude wagen van ereschepen en eregemeenteraadslid Germain Vandesompele stond geparkeerd langs de Kerkstraat. Daarnaast wordt gebouwd aan een appartementsgebouwd, op de plek waar vroeger fietsenhandel Depyper was gevestigd. Plots hoorde Germain veel lawaai. Bij het naar buiten lopen, zag hij meteen hoe een muurtje in aanbouw het had begeven. “De ruiten van mijn auto en een spiegel overleefden de klap niet en ook het koetswerk van mijn oude Mercedes liep wat schade op”, getuigde de schepen. “Jammer wel, want ik ben erg aan mijn auto gehecht.”

Gelukkig raakte bij het incident niemand gewond. De brandweer van de zone Fluvia kwam ter plaatse om de brokstukken van het omvergewaaide muurtje op te ruimen en de rest van het gebouw te stutten. De gemeentelijke diensten kwamen langs met hekkens om de werf goed af te sluiten. Ook burgemeester Francis Benoit kwam even poolshoogte nemen. De aannemer zal via de verzekering moeten opdraaien voor de opgelopen schade. (LSi/OV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.