Hevige klap nadat bestuurder verblind raakt door zon

© (Foto CL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Dinsdagvoormiddag raakten 2 voertuigen iets na 10 uur betrokken bij een ongeval op de Ringlaan in Menen. Niemand raakte gewond maar de ravage was indrukwekkend. De brandweer was uren in de weer met het ruimen van de brokstukken, waardoor de Ringlaan een tijd lang niet bruikbaar was.

De aanrijding deed zich voor ter hoogte van het kruispunt met de Lageweg. Een minibus, met aan boord een vijftiger uit Wervik en zijn zoon, reed in de richting van Menen en wilde de Ringlaan dwarsen. “De zon hing erg laag waardoor ik werd verblind”, klinkt het, overduidelijk onder de indruk van de feiten. “Ik wist dat ik het kruispunt aan het naderen was maar zag helemaal niets meer. Tegen dat ik terug zag waar ik aan het rijden was, stond ik al op de Ringlaan. De aanrijding was niet meer te vermijden. Echt gewond zijn we niet maar we zijn natuurlijk wel hevig geschrokken. Ik besef dat we enorm veel geluk hebben gehad omdat onze bus is weggeslingerd geweest. 1 seconde vroeger of later en de vrachtwagen reed los in onze flank. Ik mag er niet aan denken wat de gevolgen dan zouden zijn geweest.”

Een vrachtwagen, komende uit de industriezone, reed de minibus vol aan, waardoor deze aan het spinnen ging. De brandstoftank van de vrachtwagen werd van de cabine gerukt en scheurde volledig open, waardoor het wegdek onder een dikke laag diesel kwam te liggen. Het resulteerde in een spekgladde Ringlaan waar het verkeer nog onmogelijk over kon. De chauffeur van de tientonner bevestigde het verhaal van de Wervikaan. “Hij moet verblind zijn geweest want hij reed zonder vertragen de Ringlaan op. Er was heel wat verkeer dus als ik hem niet had geraakt, dan was het de vrachtwagen voor of achter mij.”

De Ringlaan werd een tijdlang afgesloten, tussen het kruispunt met de Lageweg en het ronde punt aan de Hogeweg. Het verkeer werd via de Wervikstraat en via de Industrielaan weggestuurd. De brokstukken werden verwijderd en om de dikke laag diesel te lijf te gaan, werd gebruik gemaakt van de sproeiwagen en van absorberende korrels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier