Hevige brand vlug onder controle in opslagplaats sanitair bedrijf

© NSK
Redactie KW

Zaterdagavond is om een nog onbekende reden brand ontstaan in de opslagplaats van sanitair bedrijf De Baere in Waregem. De hevige rook die de brand met zich meebracht werd snel opgemerkt door een buurman die meteen alarm sloeg naar de hulpdiensten.

Even was er een misverstand en werd de brandweerpost Zwevegem naar de Deerlijksestraat in Zwevegem gestuurd. Die fout werd gelukkig vlug opgemerkt zodat de post Waregem ter plaatse kwam op het juiste adres. Ze kregen daarbij versterking van hun collega’s uit Anzegem. De rookpluim die opsteeg vanuit de getroffen loods kon vanop kilometers afstand worden opgemerkt. Omdat er gevreesd werd dat er ook gasflessen in de opslagplaats aanwezig waren, werden de buurtbewoners tijdelijk geëvacueerd uit hun woning.

Uiteindelijk bleek dat er geen gasflessen aanwezig waren en kon iedereen na de bluswerken terug huiswaarts. De zaakvoerder van het bedrijf had in de namiddag nog hout gezaagd in het bedrijf. Of dat aan de oorzaak van de brand ligt, moet verder worden onderzocht. Met behulp van een heftruck werd smeulend materiaal naar buiten gebracht.

De politie sloot de Deerlijkseweg een tijdje af voor alle verkeer, via de wijk Nieuwenhove werd een plaatselijke omleiding voorzien.

(NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier