Hevige brand langs Predikherenstraat in Wingene legt carports en auto in de as

© NS
Redactie KW

Op zaterdagavond brak er een hevige brand uit langs de Predikherenstraat. Drie carports en een auto brandden volledig uit toen twee jongemannen aan hun auto aan het werken waren. Een man werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 19 uur sloeg het noodlot toe. Langs de radiotorens aan de grens van Wingene en Ruiselede ontstond de brand en dit aan de achterkant van enkele aanpalende huizen. Twee mannen waren aan het werk in hun carport aan een auto. Er moesten enkele werkjes gebeuren aan het voertuig. Ze gebruikten onder meer een ontvlambare spuitbus. Toen de spuitbus omviel en het dopje verloor, kwam de ontvlambare stof naar buiten. Juist die stof zorgde voor het ontstaan van de brand. Door de koude temperaturen gebruikten de twee werkmannen een gasvuurtje om zich op te warmen. Het gasvuurtje en de ontvlambare stof zorgden voor een steekvlam en daarna brand. Het verwoestende vuur legde de drie carports en de auto volledig in de as.

Gewonde

De brandweerploegen van Wingene en Ruiselede kwamen snel ter plaatse en hadden hun handen vol. Een jongeman die aan de auto aan het werk was, werd naar het ziekenhuis overgebracht. De politiediensten deden de nodige vaststellingen en sloten de straat af voor al het doorgaand verkeer. De schade is enorm. De buurtbewoners waren enorm geschrokken. Er was eventjes paniek, maar het brandend vuur was snel onder controle.

(NS/foto Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier