Hevige brand bij Bistro Biboo in Anzegem

Een hevige brand heeft lelijk huisgehouden in Bistro Biboo in de Heuntjesstraat in Anzegem. De brand ontstond rond 4u30 ’s morgens en verwoeste de keuken van de bistro. Ook in het restaurant is er heel veel rook- en waterschade.

De schade wordt pas nu helemaal duidelijk, ook de voorgevel draagt de sporen van de hevige brand. © XC

Rond half vier ’s morgens hoorden de buren het alarm van Bistro Biboo afgaan. “Toen we op ons dakterras keken waar het alarm afging, konden we de rook al ruiken. We zagen de vlammen in het restaurant, het zag er toen al heel ernstig uit. Ik heb toen als eerste de brandweer gebeld.”, vertelt buurtbewoonster Steffi Colpaert.

Door het alarm werd ook Stijn Deleersnijder gewekt, de uitbater woont boven het restaurant en kon zich zo in veiligheid brengen. Niet veel later kwam de brandweer aan om de hevige brand te blussen. Ook de hond die in het huis aanwezig was kon gered worden.

De brand liet ook de buurtbewoners niet koud, want zij stonden de slachtoffers bij met kleren en warme dranken. “Ik zag het gebeuren en wou natuurlijk de gedupeerden een warm hart toedragen en hen helpen. Ik heb direct koffie gemaakt voor hen.”, vertelt een buurtbewoonster, “Ze hebben bijzonder veel geluk gehad dat er geen gewonden zijn gevallen. Maar ze zijn natuurlijk niet alleen hun woning, maar ook hun broodwinning kwijt.”

Dit weekend was de Bistro helemaal volgeboekt met communiefeesten. Onder andere via Facebook hebben ze de klanten ingelicht dat die evenementen helaas niet meer kunnen doorgaan. De brandweer heeft nog tot 10 uur in de voormiddag gewerkt. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

(XC/foto XC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.