Heel wat stormschade in de Westhoek en aan de westkust

In Nieuwpoort moest de Willem de Roolaan een tijdlang worden afgesloten omdat een grote kruin van een boom afkraakte en de weg versperde. © JTV
Redactie KW

Zondagnamiddag kwamen heel wat oproepen voor stormschade binnen bij de brandweerkorpsen van de Westhoek.

Er waren tal van oproepen voor omgewaaide bomen en afgewaaide takken. Ook enkele vlaggen scheurden van de masten en moesten door de brandweer worden verwijderd. Dat was onder meer het geval in de Strandlaan in Koksijde. Ook in Veurne en de deelgemeenten waren er oproepen voor takken of bomen die de weg versperden.

In Nieuwpoort moest de Willem de Roolaan een tijdlang worden afgesloten omdat een grote kruin van een boom afkraakte en de weg versperde. De brandweer moest met de ladderwagen ter plaatse komen om de gevallen takken en de boom te verzagen. Ook in Ieper, Diksmuide en De Panne waren er oproepen voor stormschade. In de Franslaan in Nieuwpoort dreigde zondagavond een torenkraan om te slaan. De brandweer van Koksijde, Nieuwpoort en Veurne werden ter plaatse gestuurd, maar ze konden de kraan weer in de juiste richting plaatsen zodat alle gevaar spoedig geweken was. (JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier