Heel wat schade nadat vrouw tegen verlichtingspaal botst in Zwevegem

De schade was enorm. © CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een stevig ongeval zorgde dinsdagvoormiddag voor heel wat ravage in de Luipaardstraat in Zwevegem. Een dame werd naar het ziekenhuis overgebracht en Fluvius moest ter plaatse komen om een gesloopte verlichtingspaal te herstellen.

De klap moet hevig geweest zijn, zoveel is duidelijk. Een dame aan het stuur van een Duitse SUV kwam vanuit de Kortrijkstraat en draaide de Luipaardstraat in. Slechts enkele meters verder kwam ze om een nog onbekende reden frontaal in aanrijding met een betonnen paal.

De schade was enorm, maar toch kwam de bestuurster er verrassend goed uit. “We werden ter plaatse geroepen om een geknelde persoon uit een voertuig te bevrijden”, klinkt het bij de brandweerofficier ter plaatse. “Uiteindelijk moesten we niet eens snijden, maar konden we de dame in kwestie zo uit het voertuig bevrijden. De medische diensten konden haar ter plaatse stabiliseren en wisten te melden dat de chauffeur er veel erger aan toe had kunnen zijn. Waarschijnlijk heeft de stevige constructie van de wagen hier een belangrijke rol gespeeld. De dame werd overgebracht naar het AZ voor verdere verzorging.”

De brandweer moest bovendien in afwachting van de komst van Fluvius de verlichtingspaal stutten. De Luipaardstraat werd dan ook een tijd lang voor het verkeer afgesloten.

Een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval werd geopend, maar volgens een getuige, die ook de hulpdiensten verwittigde, zou snelheid alvast niet aan de oorzaak liggen. “Toen ik meteen na de klap ging kijken of ik kon helpen, zag ik een zakje van de apotheek met medicatie liggen”, klinkt het. “De apotheker is hier net om de hoek, dus erg snel moet de dame niet gereden hebben. Geen idee waarom ze dan ook plots van de weg afweek.”

De bestuurster zat alleen in het voertuig en niemand anders raakte bij het ongeval betrokken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier