Hanne (5) als bij wonder slechts licht gewond nadat koerier haar van zebrapad maait

Hanne hield als bij wonder slechts lichte verwondingen op bij het gebeuren. © JS
Redactie KW

Het heeft niet veel gescheeld of woensdag gebeurde er weer een fataal ongeval met een kind in Zwevegem. Toen een 5-jarig meisje samen met haar grootmoeder een zebrapad in de Otegemstraat overstak, werden de twee gegrepen door een koerier. “Hanne belandde met haar hoofd onder de bestelwagen, vlak naast het wiel”, zegt haar mama.

Het ongeval gebeurde woensdag iets na 15.00 uur ter hoogte van supermarkt OKay in de Otegemstraat. Hanne (5), dedochter van Stephanie Pieters (32) die aan de overkant van de straat woont, was samen met haar grootmoeder naar de winkel gegaan. Toen ze naar huis keerden, hoefden ze enkel nog het zebrapad over te steken, maar daar liep het mis. “Een automobilist die van de brug kwam, was gestopt aan het zebrapad om hen over te laten”, zegt Stephanie. “Uit de andere richting kwam een bestelwagen en ook die leek te gaan stoppen, want hij vertraagde.”

Hoofd net naast het wiel

Maar net toen de vrouw en haar kleinkind het zebrapad op wandelden, versnelde de bestelwagen opnieuw. Hij reed de oma en het meisje aan. “Mijn schoonmoeder wandelde aan de kant van de bestelwagen en belandde enkele meters verder tegen de grond”, zegt Stephanie. “Hoewel mijn dochter aan de andere kant stapte, kwam ze toch nog onder de bestelwagen terecht, met haar hoofd net naast het wiel.”

Als bij wonder vielen de verwondingen van Hanne en haar oma al bij al mee. “Mijn dochter is 24 uur ter observatie in het ziekenhuis moeten blijven om zeker te zijn dat ze geen interne bloedingen had”, zegt Stephanie. “Ze heeft veel schaafwonden. Mijn schoonmoeder is genaaid aan het voorhoofd. Ze heeft ook een spierscheur in de kuit en haar knie zit dik.”

Huisnummer zoeken

Allicht gebeurde het ongeval omdat de bestuurder van de bestelwagen, een koerier, niet naar de weg keek omdat hij een huisnummer aan het zoeken was. Toen hij een haag passeerde, trok hij weer op. “Gelukkig liep mijn dochter aan de andere kant of het was waarschijnlijk nog slechter afgelopen”, zegt Stephanie. “De Otegemstraat is een gevaarlijke straat. We hebben al een paar keer gemeld dat hier vaak te snel wordt gereden. Het is hier zone 50, maar ze rijden 70.”

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier