Het EPIRB-baken van de kotter heeft vanaf de Noordzee een noodsignaal afgegeven. Het EPIRB-baken zit aan de boeg van het schip bevestigd en gaat zenden op het moment dat het vaartuig zinkt. De kustwacht heeft geprobeerd contact te krijgen met het schip, maar dat lukte niet.

Ter plaatse hebben reddingswerkers een vlot aangetroffen en lichtjes van reddingsvesten, maar van de vissersboot zelf ontbreekt nog elk spoor. Op het vlot zijn geen opvarenden aangetroffen. De Lummetje staat ingeschreven in de gemeente Urk, maar bij het bedrijf was niemand bereikbaar voor commentaar.

De vermiste Nederlandse vissersboot uit Urk, de UK165 Lummetje, is hoogstwaarschijnlijk gelokaliseerd met een sonar van de mijnenjager Zr. Ms Makkum. De boot is gezonken en ligt op de bodem.

Volgens de Nederlandse Kustwacht kunnen de duikers door het slechte weer en te hoge golven echter niet het water in om definitief de bevestiging te krijgen dat het om de boot gaat. Ook kunnen ze onder water niet zoeken naar de opvarenden. De Kustwacht hoopt dat het weer in de loop van de dag verbetert, zodat de duikers het water in kunnen.

Er waren twee mensen aan boord. Gevreesd wordt voor hun leven. Er wordt wel met boten een helikopter gezocht naar de opvarenden. Ook zoekt de politie op de stranden of er mogelijk lichamen zijn aangespoeld.

Er zijn geen Belgen aan boord van het schip en bij de hulpactie waren uiteindelijk ook geen Vlaamse reddingswerkers actief.

(Belga)

Het EPIRB-baken van de kotter heeft vanaf de Noordzee een noodsignaal afgegeven. Het EPIRB-baken zit aan de boeg van het schip bevestigd en gaat zenden op het moment dat het vaartuig zinkt. De kustwacht heeft geprobeerd contact te krijgen met het schip, maar dat lukte niet.Ter plaatse hebben reddingswerkers een vlot aangetroffen en lichtjes van reddingsvesten, maar van de vissersboot zelf ontbreekt nog elk spoor. Op het vlot zijn geen opvarenden aangetroffen. De Lummetje staat ingeschreven in de gemeente Urk, maar bij het bedrijf was niemand bereikbaar voor commentaar.De vermiste Nederlandse vissersboot uit Urk, de UK165 Lummetje, is hoogstwaarschijnlijk gelokaliseerd met een sonar van de mijnenjager Zr. Ms Makkum. De boot is gezonken en ligt op de bodem. Volgens de Nederlandse Kustwacht kunnen de duikers door het slechte weer en te hoge golven echter niet het water in om definitief de bevestiging te krijgen dat het om de boot gaat. Ook kunnen ze onder water niet zoeken naar de opvarenden. De Kustwacht hoopt dat het weer in de loop van de dag verbetert, zodat de duikers het water in kunnen. Er waren twee mensen aan boord. Gevreesd wordt voor hun leven. Er wordt wel met boten een helikopter gezocht naar de opvarenden. Ook zoekt de politie op de stranden of er mogelijk lichamen zijn aangespoeld. Er zijn geen Belgen aan boord van het schip en bij de hulpactie waren uiteindelijk ook geen Vlaamse reddingswerkers actief.(Belga)