De brand ontstond in de keuken toen een pot om kaarsen te maken op het vuur was blijven staan. Noël vermoedt dat een van de honden het gasvuur opnieuw heeft aangestoken. Toen de brandweer aankwamen, sloegen de vlammen al door het dak. De woning van het koppel is onbewoonbaar, twee honden en een konijn overleefden de vlammen niet.

Sarah Verschelde uit Menen zag het incident en toen ze hoorde dat de bewoners alles kwijt waren, ondernam ze samen met Patrick Leplae en Ludovic Choeur actie. "Noël en Mika verloren met deze brand hun hele huishouden en hun geliefde huisdieren. Hierbij willen we hen steunen en helpen door spullen te verzamelen zodat ze een nieuwe start kunnen maken zonder zorgen", zegt Sarah.

Facebookgroep

Heel wat mensen vroegen Sarah hoe ze Mika en Noël kunnen helpen. "Ik heb daarop Ludovic en Patrick gecontacteerd en gevraagd of we eens samen konden zitten om te brainstormen over hoe we zo'n inzamelactie zouden aanpakken. Momenteel zijn de belangrijkste spullen kledij en zaken zoals toiletgerief en maaltijden. Ludovic staat in contact met de getroffen mensen en houdt ons op de hoogte hoe de zaken staan in verband met een crisiswoning van het OCMW. Ook meubels zullen heel belangrijk zijn. We zijn van plan om een paar datums vast te leggen om al het materiaal te centraliseren. Ludovic heeft zijn garage vrij gemaakt voor de grote spullen. Op de 'Steungroep Noël en Mika' op Facebook houden we alles up to date", vertelt Sarah.

Ludovic Choeur, Vincent Olievier, Sarah Verschelde en Patrick Leplae staken de koppen bij elkaar om Noël en Mika te helpen. © Nicolas Verhaeghe

De oproep op Facebook heeft alvast al veel respons opgeleverd. "Zelfs mensen uit Ieper en verder zijn begaan met de situatie en schieten te hulp", aldus Patrick. "Ik ken Noël en Mika heel goed en momenteel verblijven ze op hotel in Kortrijk. Ze zullen echter niet meer kunnen wonen in hun huis. Er is momenteel ook nog geen crisiswoning vrij voor hen, dus dit wordt nog afwachten", besluit Ludovic. (Nicolas Verhaeghe)

Wie spullen wilt doneren kan contact opnemen met Patrick Leplae, Ludovic Choeur en Sarah Verschelde via de Facebookgroep 'Steungroep Noel en Mika'.

De brand ontstond in de keuken toen een pot om kaarsen te maken op het vuur was blijven staan. Noël vermoedt dat een van de honden het gasvuur opnieuw heeft aangestoken. Toen de brandweer aankwamen, sloegen de vlammen al door het dak. De woning van het koppel is onbewoonbaar, twee honden en een konijn overleefden de vlammen niet. Sarah Verschelde uit Menen zag het incident en toen ze hoorde dat de bewoners alles kwijt waren, ondernam ze samen met Patrick Leplae en Ludovic Choeur actie. "Noël en Mika verloren met deze brand hun hele huishouden en hun geliefde huisdieren. Hierbij willen we hen steunen en helpen door spullen te verzamelen zodat ze een nieuwe start kunnen maken zonder zorgen", zegt Sarah.Heel wat mensen vroegen Sarah hoe ze Mika en Noël kunnen helpen. "Ik heb daarop Ludovic en Patrick gecontacteerd en gevraagd of we eens samen konden zitten om te brainstormen over hoe we zo'n inzamelactie zouden aanpakken. Momenteel zijn de belangrijkste spullen kledij en zaken zoals toiletgerief en maaltijden. Ludovic staat in contact met de getroffen mensen en houdt ons op de hoogte hoe de zaken staan in verband met een crisiswoning van het OCMW. Ook meubels zullen heel belangrijk zijn. We zijn van plan om een paar datums vast te leggen om al het materiaal te centraliseren. Ludovic heeft zijn garage vrij gemaakt voor de grote spullen. Op de 'Steungroep Noël en Mika' op Facebook houden we alles up to date", vertelt Sarah. De oproep op Facebook heeft alvast al veel respons opgeleverd. "Zelfs mensen uit Ieper en verder zijn begaan met de situatie en schieten te hulp", aldus Patrick. "Ik ken Noël en Mika heel goed en momenteel verblijven ze op hotel in Kortrijk. Ze zullen echter niet meer kunnen wonen in hun huis. Er is momenteel ook nog geen crisiswoning vrij voor hen, dus dit wordt nog afwachten", besluit Ludovic. (Nicolas Verhaeghe)