Grote materiële schade na brand in loods in Beveren-Leie

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Maandagnamiddag werden de inwoners van de Sint-Jansstraat opgeschrikt door een brand in een loods. Niemand raakte gewond, maar de materiële schade is aanzienlijk.

Het wordt een voorjaar in mineur voor Michael Vanhoutteghem, zaakvoerder van de firma KlusjesMike en eigenaar van de opslagplaats. “Ik was nog bij een cliënt toen mijn vrouw me plots opbelde”, klinkt het beteuterd. “Een afvalcontainer die in de loods stond, vatte om een nog onbekende reden vuur. Mijn vrouw slaagde erin zichzelf en de kinderen in veiligheid te brengen, waarop ze de brandweer verwittigde. Ik keerde meteen huiswaarts.”

Machines vernield

De spuitgasten, die snel ter plaatse waren, kregen de vuurhaard binnen de kortste keren onder controle. Toch kijkt Michael tegen een niet te onderschatten hoeveelheid schade aan. “Onze aanpalende woning werd op het eerste zicht gespaard, maar de schade in mijn atelier is allesbehalve van de poes. Enkele grote machines zijn vernield en ook mijn vorkheftruck is goed voor de schroothoop. In de ruimte boven de loods had ik een soort van mancave ingericht. Daar ben ik nog niet gaan kijken, dus ik weet niet of er daar ook schade te betreuren valt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier