Grote eikenboom waait omver op villa in Zwevezele

De bewoners waren op het moment dat de boom omwaaide thuis, maar gelukkig raakte er niemand gewond. © NS
Redactie KW

De wind ging gisterenavond opnieuw hard tekeer in de Sprookjesdreef in Zwevezele. Hij waaide zo krachtig dat er een grote eik op de villa van de familie Degrande terecht kwam. De schade is enorm.

Wanneer je de Sprookjesdreef binnenkomt, zie je tal van bomen. Een rustig gebied met een mooi en bosrijk kader tot het noodlot toe sloeg. Op vrijdagavond rond 18 uur zorgde een harde en hevige rukwind ervoor dat een grote eikenboom ten val kwam.

Het gaat om een Amerikaanse eik die eigenlijk uit drie aparte stammen bestond. De boom kwam op de villa terecht van Rufin Degrande en Hilde Vandewalle. Twee van de boomstammen waren op het dak van de veranda en de villa terecht gekomen en de andere op het terras.

Niemand gewond

Er werd niemand gewond ook al waren de bewoners thuis. Zij verwittigden de brandweer en de brandweerploeg had hun handen vol om het karwei op te lossen. Men moest heel doordacht te werk gaan om niet nog meer schade aan te richten.

De veranda, waar de keuken zich bevindt, werd gestut en er werden zielen aangebracht om en rond de kapotte ruiten. De bewoners beleefden een slapeloze nacht en zijn er enorm van aangedaan. Ze beleefden alvast veel ellende en maakten dit nog nooit mee.

(NS/foto’s Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier