Verschillende wagens met zwaailichten, talrijke spuitgasten, een beschadigd voertuig en rook uit een woning. De scène had alles weg van een dramatisch tafereel in wording, maar de realiteit was heel wat vreedzamer dan dat. Kristof Louagie, communicatieverantwoordelijke voor de brandweerzone Westhoek, legt uit: "Ieder korps binnen de zone, ieder lid van de brandweer, wordt onderworpen aan een permanente vorming. Onze manschappen moeten ten allen tijde klaar staan om eender welke situatie te kunnen bestrijden. Daarom zetten we, zowel op zonaal als op postniveau, intensief in op trainingen. Iedere post kan zelfstandig beslissen op een oefening op het terrein doorgaat of niet. Vandaag stond dergelijke oefening op de planning bij post Zonnebeke."

Een oefening die doorgaat, buiten de kazerne en op verplaatsing, brengt heel wat voordelen met zich mee zo blijkt. "Het is belangrijk dat simulaties zo realistisch mogelijk verlopen", vult Kristof nog aan. "Onze medewerkers moeten op elk moment klaar zijn voor een een tussenkomst, realistische simulaties houden hen ten allen tijde scherp."

(CLL)

Verschillende wagens met zwaailichten, talrijke spuitgasten, een beschadigd voertuig en rook uit een woning. De scène had alles weg van een dramatisch tafereel in wording, maar de realiteit was heel wat vreedzamer dan dat. Kristof Louagie, communicatieverantwoordelijke voor de brandweerzone Westhoek, legt uit: "Ieder korps binnen de zone, ieder lid van de brandweer, wordt onderworpen aan een permanente vorming. Onze manschappen moeten ten allen tijde klaar staan om eender welke situatie te kunnen bestrijden. Daarom zetten we, zowel op zonaal als op postniveau, intensief in op trainingen. Iedere post kan zelfstandig beslissen op een oefening op het terrein doorgaat of niet. Vandaag stond dergelijke oefening op de planning bij post Zonnebeke."Een oefening die doorgaat, buiten de kazerne en op verplaatsing, brengt heel wat voordelen met zich mee zo blijkt. "Het is belangrijk dat simulaties zo realistisch mogelijk verlopen", vult Kristof nog aan. "Onze medewerkers moeten op elk moment klaar zijn voor een een tussenkomst, realistische simulaties houden hen ten allen tijde scherp."(CLL)