Emmy De Vos (26) uit Brugge kwam zaterdagochtend vroeg om het leven bij een ongeval in Assebroek. Ze werd met haar bromfiets aangereden door een bestuurder, die te veel gedronken had, en overleefde de klap niet. Emmy was op weg naar haar werk in het AZ Sint-Lucas in Assebroek, waar ze maaltijden rondbracht bij de patiënten.

De familie, vrienden en collega's van Emmy zijn in diepe rouw na haar plotse overlijden. "Emmy was een heel liefdevolle persoon, maar ook heel sereen. En ze was enorm gepassioneerd in alles wat ze deed. Het verdriet is intens", klinkt het.

Twee handen op één buik

De plotse dood is ook een zware klap voor David, de vriend van Emmy. "David en Emmy kenden elkaar al van op school, maar vonden elkaar terug via Facebook. Ze spraken af met elkaar en het klikte meteen. Ze hebben elkaar letterlijk gevonden. Ze konden niet over elkaar zwijgen en waren twee handen op één buik. Voor David komt dit dan ook enorm hard aan. Emmy was zijn eerste grote liefde. Het is ongelooflijk wat zij voor hem betekend heeft. De beide families zijn dan ook heel zwaar getroffen door het ongeval. We waren zo blij dat ze elkaar gevonden hadden... Het is dan ook een groot drama wat gebeurd is. Het is vooral jammer om te horen dat de bestuurder van de wagen geïntoxiceerd was. Bovendien gebeuren er te vaak ongevallen aan wegversmallingen zoals die aan De Zeven Torentjes..."

Emmy en haar grote liefde David. © Facebook

Emmy woonde nog bij haar papa Frank, in het belfort van Brugge. Frank is immers sinds 1990 de huisbewaarder van het belfort en Emmy is er letterlijk geboren. Binnen enkele maanden zou ze gaan samenwonen met David in Moerkerke. "David had enkele jaren geleden een bouwvallige woning gekocht, maar was die eigenhandig aan het verbouwen tot bijna een nieuwbouw", zegt een familielid. "Ze gingen er tegen de zomer gaan samenwonen." David woont nog thuis bij zijn ouders in Sijsele. Emmy's mama Petra werkt in het stadhuis van Brugge. Emmy had ook nog een oudere broer, Bram (33).

Kleine wake voor Emmy

Aan de wegversmalling in de Odegemstraat in Assebroek werd maandagavond omstreeks 17.30 uur een kleine herdenking gehouden voor Emmy. Een paar vrienden en een collega kwamen samen aan de wegversmalling en legden een bloemetje ter nagedachtenis van Emmy.

Onze redactie wenst de familie en vrienden van Emmy haar oprechte medeleven toe.

© JVM

(TV/JVM)