Gezin uit Geluwe anderhalf jaar na zolderbrand getroffen door brand in veranda

© TB
Redactie KW

Brandweer Westhoek werd gisteren rond 13.30 uur opgeroepen voor een brand in een woning aan de Ieperstraat in Geluwe. De brand situeerde zich in de keuken in een achterbouw. Bij aankomst van de brandweer was iedereen uit de woning en de brand was snel onder controle.

Rond 13.30 uur sloegen bewoners Mariando Deleye (37) en Isaline Baert (41) uit de Ieperstraat in Geluwe alarm. In hun veranda bleek een koelkast vuur te hebben gevat. Dat zorgde voor heel wat rook. De vlammen sloegen ook al snel door het dak van de veranda. Ze verwittigden eerst overbuur en brandweerman Patrick Dorme maar die had door de rook hulp van zijn collega-brandweermannen nodig om het vuur onder controle te krijgen. De schade bleef vrij beperkt maar omdat ook de nutsleidingen zijn beschadigd of afgesloten is de woning voorlopig onbewoonbaar. Het gezin kan bij familie terecht.

Eind oktober 2018 raakte zoontje Elrio van het gezin levensgevaarlijk gewond bij een brand op de zolder van de woning. Volledig onder het roet moest hij toen naar buiten worden gebracht. Hij lag enkele dagen in coma in UZ Gent maar herstelde wonderwel. Ambulanciers zorgden voor een eerste check-up van het gezin, zonder erg. (TP/LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten