Gewonden bij botsing op kruispunt in Torhout

De personenwagen werd zwaar geraakt. © JH
Redactie KW

Op het kruispunt van de Oostendestraat met de Makeveldstraat in Torhout botsten maandagmiddag een vrachtwagen en een personenauto. Er vielen twee gewonden. Het ongeval veroorzaakte de nodige verkeershinder.

Een vrachtwagen en een Volkswagen Polo kwamen op het kruispunt kort na het middaguur zwaar met elkaar in botsing. Hoe dat kon gebeuren, wordt nog onderzocht door de politie.

De personenauto werd vooraan rechts zwaar geraakt. In die auto zat een ouder koppel. De man die in de passagiersstoel zat, kon niet op eigen kracht uit de wagen komen. Hij moest bevrijd worden door de brandweer van Torhout. De man kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend van een toegesnelde MUG-arts en werd daarna naar het ziekenhuis vlakbij gebracht. Hij liep op het eerste gezicht geen levensgevaarlijke verwondingen op. De vrouw achter het stuur raakte eerder lichtgewond.

De trucker liep geen verwondingen op. Zijn gevaarte met lege aanhanger stond wel stil halverwege het kruispunt. Omdat ook de Volkswagen op de baan bleef staan, leidde dat in de drukke Oostendestraat tot veel verkeersproblemen.

De politie moest het verkeer beurtelings doorlaten. De verkeershinder bleef duren tot kort na de middag nadat de brandweer alle brokstukken en glas had opgeruimd en de personenwagen getakeld werd. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.