Gevel kantelt in Menen, aanpalende woning onbewoonbaar verklaard

© NVM
Redactie KW

Het café Salon De Thé, dat in 2014 afbrandde aan Hoornwerk 7 in Menen, werd een jaar later volledig gesloopt. Om de linker- en rechtergevel stabiel te houden, werden er stutbalken gebruikt.

Maandag besloot de eigenaar van het perceel om deze gehuurde stutbalken te vervangen door nieuw aangekochte exemplaren. Deze werken liepen niet zoals gepland en tijdens een verkeerd manoeuvre stootten de werklieden tegen de rechtergevel van het gebouw, waardoor deze terecht kwam op het dak van eigenaar Mario Govaere. Het dak werd helemaal gebogen door het gewicht van de stenen en de woning werd onbewoonbaar verklaard.

Een firma gespecialiseerd in afbraakwerken kwam maandagavond nog kijken wat er eerst gedaan kon worden. Nog tot dinsdagnamiddag zullen alle stenen worden weggenomen vanop het dak van de eigenaar. Geen gemakkelijke klus, want de kraan mag niet binnenrijden op het perceel zelf omdat daar een kelder zit die het gewicht van het voertuig niet kan dragen. De Hoornwerkstraat is momenteel nog afgezet tot alles terug veilig verklaard kan worden. De woning staat in Menen en de tuin in Halluin. Het is dus voor iedereen nog omrijden tot nader orde.

(NVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier