Geparkeerde wagen vernield na aanrijding met vluchtmisdrijf in Wervik

De wagen van Lotte Goos liep zware schade op. De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf. © LV
Redactie KW

Een gezellige zaterdagavond eindigde voor de familie Goos uit Kruiseke in mineur. Een aanrijding veroorzaakte extreme schade aan hun voertuig en de dader pleegde vluchtmisdrijf.

“Niemand raakte gewond, het is toch al iets”. Dochter Lotte Goos kan moeilijk haar ongeloof onder stoelen of banken steken. “Ik kwam gisteren iets voor middernacht naar huis, mijn ouders volgden een half uur later. Er was van schade of eender wat nog totaal geen sprake en we gingen dan ook gewoon slapen”. Een achteloze chauffeur knalde die nacht tegen hun voertuig, een Citroën, terwijl die in de Kruisekestraat geparkeerd stond.

“Het is pas deze morgen, toen we naar de bakker wilden vertrekken, dat we de schade aan onze auto zagen” gaat Lotte verder. “We waren op slag wakker, dat is een feit. Blijkbaar moet een toevallige passant de schade al om 1 uur deze nacht hebben gezien, waarop hij de politie belde. De agenten deden deze nacht al de vaststellingen en stelden ook een PV op. Ze konden ons telefoonnummer achterhalen en hebben geprobeerd om ons te bellen maar ja, we waren in een diepe slaap en hebben de telefoon niet gehoord”.

De schade aan de auto, die is op zijn minst indrukwekkend te noemen. “Een gedetailleerd schadebestek hebben we nog niet gekregen maar de garagist die het voertuig is komen opladen, die fronste de wenkbrauwen. Zijn reactie sprak boekdelen: dit was extreme schade. Het lijkt er dan ook sterk op dat dit het gevolg is van een aanrijding door een tractor of een vrachtwagen. Mocht de aanrijder met een gewone auto hebben gereden, dan ging die niet meer kunnen wegrijden”.

Ondertussen is de zoektocht naar de dader of naar getuigen van de aanrijding gestart. “Het is ronduit hallucinant dat iemand zoveel schade berokkent en nadien het hazepad kiest”, sluit Lotte af. “Volgens de politie hangen hier geen camera’s, dus dat schiet alvast niet op. We hopen alleen dat iemand iets gehoord of gezien heeft. Het probleem is dat we hier wat gewoon raken aan het geluid van tractoren en vrachtwagens. Je let er niet meer op en wat geluid meer of minder, daar kijkt niemand hier nog van op”.

De politie startte ondertussen een onderzoek en vraagt aan potentiële getuigen zich te melden.

(CLEL/foto LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier