Gekantelde vrachtwagen met 24 ton glas pas na twee dagen getakeld

Redactie KW

Langs de autosnelweg E40/A18 in Middelkerke is dinsdag een gekantelde vrachtwagen met 24 ton glas getakeld.

Het ongeval vond zondagavond al plaats, maar door de duizenden glasscherven in en rond de vrachtwagen namen de takelwerken uiteindelijk twee dagen in beslag.

De bestuurder van het Italiaanse transportbedrijf was zondagavond rond 18.30 uur in slaap gevallen achter het stuur. De vrachtwagen belandde op zijn zijde in de gracht naast de autosnelweg. De takeldienst kwam zondagavond nog ter plaatse, en werkte ook maandag de hele dag door. Maar het duurde uiteindelijk tot dinsdagavond alvorens de trekker en de oplegger uit de gracht werden getakeld.

Gekantelde vrachtwagen met 24 ton glas pas na twee dagen getakeld

Dat gebeurde op vraag van het transportbedrijf apart, omdat ze de verhakkelde oplegger met een intussen aangevoerde nieuwe trekker zelf naar een vestiging in Charleroi wilden brengen. Tot verwondering van de omstaanders die de takelwerken volgden. “Deze oplegger nog rijvaardig krijgen? Straf!”, klonk het. De bestuurder van de vrachtwagen raakte slechts lichtgewond, maar had gedronken. Hij moest zijn rijbewijs zes uur inleveren. De man zou intussen al ontslagen zijn bij de transportfirma.

(DJ – Foto’s DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier