Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Geëvacueerde buurtbewoners na gaslek in Assebroek eindelijk terug thuis

Stefan Vankerkhoven

Veertig omwonenden van de Tramstraat in Assebroek zijn donderdagnamiddag veiligheidshalve geëvacueerd na een gaslek. Vier uur lang waren de hulpdiensten in de weer om het gaslek te dichten. Pas ‘s avonds mochten de buurtbewoners terug naar huis.

In de Tramstraat in Assebroek is donderdagnamiddag rond 16 uur een gaslek ontstaan tijdens graafwerken ter hoogte van de Residentie Durante. De middendrukleiding werd geraakt en meteen werd door de Brugse brandweer een perimeter ingevoerd. Ze deden de nodige metingen in de buurt. Aan veertig bewoners van de appartementen werd gevraagd het gebouw te verlaten.

Opvang bij Sport Vlaanderen

De brandweer zocht naar een opvangplaats in de buurt, de bewoners konden hiervoor terecht in het restaurant van het sportverblijf van Sport Vlaanderen Brugge (Julien Saelens) in Assebroek. De gasmaatschappij vorderde meteen een aannemer op om de nodige werken uit te voeren. Het gas werd intussen afgesloten uit veiligheid.

© (Foto SR)

Er moest twee nieuwe putten gegraven worden om de gasleiding te kunnen herstellen. De brandweer en de gasmaatschappij waren met heel wat mensen ter plaatse. De politie zorgde voor het toezicht van de naleving op de perimeter. De brandweer informeerde de opgevangen bewoners.

Uren werk

Volgens burgemeester Dirk De fauw was het geen makkelijke klus: “De nutsdiensten waren enkele uren in de weer met de nodige herstellingswerkzaamheden.”

Pas om 19.50 uur donderdagavond gaf de brandweer de omgeving opnieuw vrij. Omwonenden, die vier uur lang opgevangen werden bij Sport Vlaanderen Brugge, konden pas toen in alle veiligheid terugkeren naar hun woning.

(SVK/SR/JVM)